Sommarlov!

Nu har barnen i den här familjen fått sommarlov. De två stora alltså – de två yngre är ju lediga alla dagar året runt. Skolavslutningen var en blöt och långdragen historia, men det är ändå något visst med avslutningsdagen. Jag fick bita mig hårt i läppen för att inte börja gråta när det var dags att säga hejdå till Sixtens lärare. Hon har verkligen varit helt fantastisk. (Och det är förstås inget fel med att börja gråta, men jag är så vansinnigt känslig och känslosam för tillfället att jag liksom inte orkade släppa lös en flod…)
.
På eftermiddagen var vi på sommarfika hos dagmamman som Bertil ska börja hos i höst. Det känns redan som att han är en del i gruppen. Han längtar och längtar, och jag börjar känna mig övertygad om att det kommer bli riktigt bra för honom. Det skulle vara picknick utomhus, men det tänkte den svenska sommaren tydligen inte bjuda på, så det blev jordgubbstårta inomhus istället.