Hälsa på

Första vardagsveckan avklarad. Tack och lov att jag bara jobbar halvtid, för tre dagar borta från familjen var verkligen mer än nog. Idag är det i alla fall ledig fredag, och dessutom kom solen och det kändes verkligen som vår.

Veckans andra stora begivenhet var att vi hälsade på hos dagmamman Anna. Hon bor på vår gata, och Bertil har fått plats där från och med hösten. Vi är väldigt kluvna inför detta och hade inte trott att han skulle få plats hos henne redan i år. Men när vi fick erbjudandet så kände vi ändå att vi vill ju inte hålla Bertil tillbaka, utan vi testar och ser hur det blir. När vi har nämnt det för honom har han sagt “NEJ, jag vill bara vara hemma”. Imorse sa han fortfarande samma sak och ville inte ens gå med dit och hälsa på. Vi sa att Gunnar vill nog i alla fall gå dit och leka en stund, och då sa Bertil att han nog ville leka fast bara en liten stund.

Sen blev det förstås toppen. Han satt och pusslade med en kompis efter bara ett par minuter, och sedan lekte de att de campade och sov i tält, och han var med på sångstund och fruktmellis. När vi sa att vi skulle gå hem sa han att han ville gå dit och leka igen, och hemma berättade han stolt för Sixten och Judith att han ska börja där till hösten. Han kändes så stor!

Det var också intresserat att se att Gunnar lekte massor, men bara bredvid de andra, plus att han inte kan förklara vad han vill ännu. Så det känns helt rätt att ha honom hemma ett tag till, även om han säkert kommer vara avundsjuk när Bertil går dit och har kul med kompisarna.

Nu tar vi helg!