Väntan och engelska

Snart, snart kommer de hit! Planet ska landa om bara några minuter, morfar är redan på väg till flygplatsen för att möta dem, och Bertil, Gunnar och jag bara räknar ner minuterna. Åh vad vi längtar!!!

Men vi har haft en riktigt bra dag idag. Behöver jag ens säga att vi sova bra inatt? Det är ju inget magiskt samband precis, utan ganska självklart. Men att barnen skulle vakna vid tjugo över åtta hade jag aldrig vågat hoppas på. Vi fick till och med skynda oss för att hinna till kyrkan till klockan tio.

I kyrkan lekte vi på Crèche igen, och Bertils kompis Lachlan var där. Så kul att se hur de leker tillsammans nu efter några veckor, trots språkbarriären. Men idag var det som att det lossnade för Bertil och han använde vartenda engelskt ord han har lärt sig. Han var med och “played dogs” och sa namnet på massor av djur som han såg på bilder. Han sa “My name is Bertil” och att han är “three” år gammal. Vi stannade kvar på lekplatsen efteråt, och då lekte han “Catch me if you can” och var med i alla möjliga lekar. “Help!” ropade han när han behövde hjälp ner från klätterställningen. Tänk ändå om vi hade kunnat stanna här några månader till, då hade han verkligen kommit igång tror jag. Nu frågar han varje kväll när vi ska sova vad olika ord heter på engelska, och även engelska ord som han har hört på barnprogram som han vill att jag ska översätta. Otroligt häftigt att följa.

Nä, nu ska vi äta middag och sedan ställa upp oss på rad och invänta årets mest efterlängtade kramar!