Vardagsgrejer

Här är några saker som jag uppskattar lite extra med Australien. Sånt som gör vår vardag lite enklare eller trevligare.

1. Det finns kundvagnar med plats för två barn i varenda affär. Helt suveränt. Sen vill Bertil och Gunnar inte alltid sitta där ändå, men det förenklar onekligen när de väl gör det.

2. Solen är fruktansvärt stark här, och solskyddsfaktor 50 är nödvändigt och i princip det enda som säljs. Tacksam att en liter kostar knappt 100 kr, så att man inte frestas att snåla.

3. Alla hushåll har en röd soptunna för restavfall, och en gul för all återvinning. I med kartong, glas, plast, m.m. Sorteringen sker på avfallsanläggningen. Ett väldigt bra sätt att göra det enkelt att återvinna!

4. Jag som har mycket besvär av huvudvärk är less på små och dyra paket med Alvedon. Här kostar motsvarande tabletter 3 dollar, alltså 20 kr. Och då får man hundra stycken. Visst, man ska inte överdosera och missbruka, men jag tar gärna det ansvaret själv och lägger pengarna på roligare saker.

5. Här behövs ingen torktumlare. I 30 grader och lite vind är tvätten torr på en timme. Plus för att den doftar eukalyptus.

6. Det finns så många fina lekplatser. Och det är ofta barn där även på dagtid, dvs här är det betydligt vanligare med hemmaföräldrar. Dessutom är det rent och fräscht överallt. Man ser knappt något skräp på gatorna eller runt de picknickplatser som finns i varenda park.

7. Bredvid varje lekplats finns toaletter. Så bra! Den största bonusen för mig här, är att alla toaletter är såna där bås med ett enkelt hasplås. Jag lider av klaustrofobi och i Sverige oroar jagmig alltid för att behöva gå på trånga offentliga toaletter som jag inte vågar låsa, är så glad över att det aldrig är ett problem.

8. Det mest uppenbara är ändå att det är enkelt, vänligt, vackert och oftast fint väder. I alla fall så här års.