Humörsvacka

Mitt i allt det fantastiska är ju barnen ändå bra på att ta ner en på jorden igen. Om gårdagen var solsken och lyckliga ungar, så har den här dagen bjudit på moln. Både på himlen och i humöret. Allt vi har sagt eller gjort har varit fel enligt Bertil. Frukosten var usel för att han inte fick chips, mellanmålet var lika värdelöst den eftersom jag inte kunde trolla fram potatismos. Gunnar bröt ihop för att han inte fick trycka på knapparna på diskmaskinen, Bertil grät för att han inte fick spela iPad i bilen (vilket han aldrig får). Listan kan göras lång, men det räcker väl att konstatera att vi kandiderar till posten Årets mest hopplösa föräldrar idag.

Men så glimmade det till en stund. Solen kom fram, och Gunnar sov middag medan vi åt lunch på ett litet eko-café i Aldinga. Bertil valde stället för det såg så mysigt ut. Han och jag delade på en smoothie bowl med jordnötssmör, kakao och hemmagjord choklad-granola, som vi båda älskade. Vi hittade vita fjädrar från kakaduor på marken och Bertil nynnade “Gunnar är så fin så fin” och kittlade honom med fjädrarna för att han skulle vakna och leka. Guld ändå!