Urimbirra Wildlife Park

Efter en katastrofal morgon vad gäller Bertils humör, så kändes dagen inte så lovande. Dessutom blåser det nästan storm ute, så stranden var inget alternativ. Men vi bestämde oss för att åka till Urimbirra, som är en liten djurpark där de bara har inhemska djur. Vi har varit där flera gånger tidigare och gillar just att det är så litet och inte så mycket folk.

Idag fick vi klappa och mata kängurur, gå in och hälsa på koalorna, se saltvattenskrokodiler, bli skrämda av en cassowary, se echidnan på promenad och titta på en massa fina fåglar. Ett bra tillfälle att fota de fåglar som flyger förbi i stora flockar varje dag, men som är svåra att fånga på bild. Kakaduor (vita med gul tofs), galah (gråa med rosa bröst) och rainbow lorikeets (gröna med rött bröst och gulblå vingar) är några favoriter. Gunnar är familjens djurälskare och matade och klappade helt orädd, fast kängururna var större än honom själv. Dessutom blev Bertil på bra humör och eftermiddagen blev riktigt bra.

Idag är vi precis halvvägs genom vår resa. Ångest. Fantastiskt skönt att vi har lika lång tid kvar så klart, men det känns så jobbigt att vi nu går mot slutet. Vill stanna här för alltid. När Sixten och Judith kommer om två veckor kommer jag bara vilja stoppa tiden!