Victor Harbour

Dagens utflykt gick till den lilla kuststaden Victor Harbour. Det är en riktig sommarstad, och eftersom skolorna började i tisdags så var det sömnigt och stängt i stan. Men vi åt lunch och lekte jättelänge på en toppenbra lekplats.

Efter lunchen gick vi ut till Granite Island, en ö som man når via en lång gångbro. Vi var här tillsammans med min brors familj för sju år sedan, och den utflykten har verkligen etsat sig fast i minnet. Inte för att det var fantastiskt, utan för att det var raka motsatsen. Vi var där på kvällen för att titta på pingviner. Barnen, som då var små, tyckte det urtrist, vi såg knappt några pingviner, och kusinen utnämnde det till “det tråkigaste jag har gjort i hela mitt liv”. Dessutom blev min bror magsjuk på vägen hem. Åh, ett kärt minne i familjen!

Idag var det betydligt bättre. Inga pingviner, men en promenad runt ön med oslagbara vyer över hav, vågor, klippor och horisont. Ibland suckar jag bara och orkar knappt med hur vackert det är. Ännu värre är att det inte går att fånga på bild, inte på riktigt. Alla färger, den obrutna horisontlinjen, luften, ljuden, storheten. Då får jag påminna mig om att jag ju här nu och det det på riktigt. Det räknas också.