Want to play?

Från kl 18 igår kväll till kl 6 imorse så sjönk temperaturen med drygt 20 grader. Där snackar vi väderomslag. Ändå var det varmt och skönt när vi åt frukost på altanen. Det var ju trots allt 25 grader.

Idag var vi på en lekplats vid stranden Moana. Där träffade Bertil äntligen en kompis som ville leka! Vi har träffat på jämnåriga barn tidigare, men de har bara lekt några minuter. Men här var en femåring som var leksugen och inte brydde sig om att Bertil inte pratade engelska. Det visade sig att hon själv hade varit ute och rest runt massor i olika delar av världen, så hon var van att leka utan att ha samma språk. Det var underbart att se Bertil! Han såg så lycklig ut, och även om han inte förstod så sprang han efter och gjorde samma som henne. De lekte “Catch” och Bertil förstod snabbt att det var som kull. Han sprang och sprang och log med hela ansiktet.

Efter en stund kom ytterligare två barn till lekplatsen, en ca 4-5 år och en storasyster i nedre tonåren. Den här driftiga femåringen drog igång Hide and seek, och Bertil hängde med förstås. Sen blev det hans tur och räkna, och då ville han ha hjälp av mig att räkna på engelska (han kan bara till fyra själv). Så häftigt att se hur fort han ändå snappar upp att de pratar ett annat språk och hur han försöker anpassa sig. Tänk vad han skulle lära sig om vi var här ännu längre, och barnen till och med fick gå i skola här… Ja, bara att drömma vidare!