Värmeslag

Det här är det varmaste jag har varit med om. Precis nu, kl 16.00, är det strax över 45 grader ute. Där är inte vi. Vi är bara inomhus. Myndigheterna har utfärdat en “Extreme Heat Warning” och allt förutom vanliga affärer är stängt.

Dagen har vi tillbringat i Marion Westfield Shopping Centre, där var vi och alla andra som också flydde värmen. Bertil och Gunnar har suttit i alla karuseller och bilar som fanns, vilket är betydligt fler än man kan tänka sig… De här leksakerna finns överallt här. Vi åt sushi rolls till lunch, och Bertil fick i sig en hel på egen hand med rå lax och avokado. Kul att han har fått smak för det. Annars strosade vi mest runt, kikade i några affärer och hoppades att Gunnar skulle somna, vilket han inte gjorde.

När vi körde hem vi lyckades ta oss nästan hela vägen innan AC:n i bilen inte orkade mer. De sista fem minuterna steg temperaturen som i en bastu. Nu håller vi oss inne i vår luftkonditionerade stuga, slappar framför tv:n och längtar efter en svalare dag imorgon.