Biblioteket

Ännu en varmt dag, för varm för att kunna göra något utomhus. Det kan kännas lite segt, men jämförs med fördel med att vara insnöad i Stockholm i januari. Då känns det genast lättare att uthärda.

Idag gjorde vi ett besök på Aldinga Library. Det var svalt och skönt. Och fantastiskt fint! Ett nybyggt hus med jättehärlig barnhörna, tv-spel, ritbord, en liten cafédel, stort utbud av kurser och mötesplatser för både barn och vuxna och så hylla efter hylla med böcker och tidningar förstås. Hit går vi gärna igen. Det enda som hamnar på minussidan är att Gunnar lyckades ramla och slå sig så det rann blod ur munnen. Jag tror han bet sig i tungan helt enkelt, men det såg inget vidare ut när blodet droppade. Men det kan vi knappast beskylla biblioteket för – Gunnar hade för bråttom som vanligt och krockade med en sittpuff. Efter vi hade fått stopp på blodflödet gick vi in och köpte glass i affären. Då var det inga ledsna miner längre.

Imorgon säger prognosen +43 grader. Sen vänder det äntligen. Nu längtar vi efter att kunna hänga på stranden igen! Kontrasten känns extra stor när vi pratade med Sixten och Judith på kvällen (som är deras morgon) och de berättade att det hade snöat. Aldrig har snö känts så avlägset som de här stekheta dagarna.

Biblioteket

Ännu en varmt dag, för varm för att kunna göra något utomhus. Det kan kännas lite segt, men jämförs med fördel med att vara insnöad i Stockholm i januari. Då känns det genast lättare att uthärda.

Idag gjorde vi ett besök på Aldinga Library. Det var svalt och skönt. Och fantastiskt fint! Ett nybyggt hus med jättehärlig barnhörna, tv-spel, ritbord, en liten cafédel, stort utbud av kurser och mötesplatser för både barn och vuxna och så hylla efter hylla med böcker och tidningar förstås. Hit går vi gärna igen. Det enda som hamnar på minussidan är att Gunnar lyckades ramla och slå sig så det rann blod ur munnen. Jag tror han bet sig i tungan helt enkelt, men det såg inget vidare ut när blodet droppade. Men det kan vi knappast beskylla biblioteket för – Gunnar hade för bråttom som vanligt och krockade med en sittpuff. Efter vi hade fått stopp på blodflödet gick vi in och köpte glass i affären. Då var det inga ledsna miner längre.

Imorgon säger prognosen +43 grader. Sen vänder det äntligen. Nu längtar vi efter att kunna hänga på stranden igen! Kontrasten känns extra stor när vi pratade med Sixten och Judith på kvällen (som är deras morgon) och de berättade att det hade snöat. Aldrig har snö känts så avlägset som de här stekheta dagarna.