Två veckor

Två veckor här redan. Det har gått fort, samtidigt som det känns som att vi har varit här länge. Dagarna innehåller så mycket mer än vanliga vardagar gör hemma. Inte så konstigt förstås, när allt är annorlunda och ingen behöver gå och jobba och det mesta känns nytt och spännande.

Samtidigt gör sig vardagen påmind ibland. Som med hundra mejl från skolan, en fråga om barnomsorg inför hösten och videosamtal med Sixten & Judith. Och så har vi till slut fått hyresgäster i vårt hus därhemma. Det känns riktigt bra att det inte står tomt, plus att det är ett välkommet tillskott i kassan. Roligt att det löste sig.

Idag var det molnigt, tack och lov, så det kändes inte lika hett som igår. Vi hängde på lekplatsen vid stranden ett par timmar på förmiddagen. Alltså den utsikten skulle jag gärna ha från Cirkusparken hemma – sanddyner, havet och en vidsträckt horisont. Fantastiskt. Sen åt vi lunch med morfar, Charlotta och födelsedagsbarnet Rebecka, som fyller 18 år och blir myndig idag. Bertil ville ha klänning precis som jag när det var kalas, så det fixade vi med ett uppknutet linne. Vi fick göra egen sushi och Bertil åt hur mycket som helst. Och så blev det glass efteråt. Lunchen fick ätas inomhus, för det var 39 grader ute trots molntäcket. På eftermiddagen tog vi en sväng till Salvos Secondhand. Där fanns en hörna med leksaker där ungarna lekte i en hel timme, och så köpte vi några dinosaurier och en fin Pippi Långstrump-bok på engelska.