Värmen är här

Igår frös vi en stund. Idag frös vi däremot inte alls. Redan när vi åt frukost på altanen kändes det i luften att det skulle bli en varm dag. Vi packade ihop badgrejer och stack till stranden så fort vi kunde, innan det blev för hett. Hoppade i de små vågorna, grävde i sanden och hämtade vatten i en hink. Vi åkte hem och åt lunch, och Gunnar var så trött av värme och strandlek att han nästan somnade vid matbordet.

På eftermiddagen var det drygt 35 grader ute, så vi åkte till ett shoppingcenter och svalkade oss i AC:n. Helt sjukt att det är så varmt att man behöver gå in. I varenda litet centrum finns små karuseller som barnen bara måste provsitta, så de var nöjda och glada. När vi kom hem igen fram 17-tiden var det fortfarande precis lika varmt. I poolen var det “bara” 32 grader, så det var skönt att kyla ner sig lite i den. Middagen fick vi äta inomhus för att inte flyta bort i en pöl av svett. Ja, det är verkligen motsatsen till allt som Sverige erbjuder så här års.

Trots att jag har försökt dricka massor så har jag ändå rejäl huvudvärk nu på kvällen, så det blir tidigt i säng idag. Men bortsett från bultande huvud så är det ljuvligt nu. Barnen har somnat och Andreas och jag sitter ute i den ljumma skymningen. Det är alldeles tyst och stilla förut olika fåglar som sjunger och kvittrar och piper. Solen är på väg ner och lovar att komma tillbaka igen imorgon. Godnatt!