Lugn dag och koala

Det är lätt att vänja sig vid det här livet. Idag såg dagen ut så här, allt i behagligt tempo: frukost, en stund på vår favoritstrand Port Willunga, hem och äta lunch på altanen, ett par pluggtimmar medan Gunnar sov middag, eftermiddagsbad i poolen, laga mat medan barnen tittade på engelska barnprogram, äta middag i kvällssolen, en liten promenad och sen natta barnen. Lägg till lite gnäll mellan några av programpunkterna så har ni en ganska bra bild av dagen.

Vi hängde också med pappa till den lokala grönsakshandlaren och köpte massor av frukt och grönt. Så härligt att kunna frossa i mogna, goda grejer utan att behöva ha dåligt samvete pga långa transporter och importerade varor. Det är säsong för mango, och de smakar något helt annat än hemma. Jordgubbarna var söta och goda, körsbären likaså. Och framförallt – avokadon är bra varje gång. Magiskt. Andreas föreslog att vi skulle ha ett eget AvocadosInAustralia-konto på Instagram bara för att skryta.

Höjdpunkten idag var ändå när Charlotta kom och sa att det satt en koala i ett träd bakom garaget. Vi skyndade dit och där satt en ganska stor hane långt ner och väl synlig i eukalyptusträdet. Han satt där och tittade på oss helt oberörd medan vi pekade och fotade. Det är verkligen något speciellt att se dem i vilt tillstånd. Vilken utdelning vi har haft de här första dagarna!