Resfeber och strandfeeling

Det börjar dra ihop sig. Vi har börjat packa, sortera kläder, rensa kyl och frys, städa undan, skriva listor. Det är mycket att förbereda, samtidigt som allt det vanliga ska rulla på.

Idag har jag varit lite nere. Samtidigt som jag längtar ihjäl mig efter Australien så närmar det sig också att säga hejdå till Sixten och Judith. Sju veckor ifrån varandra är betydligt mer än vi testat tidigare. Det gör ont i hjärtat att vi inte kan dela hela upplevelsen tillsammans. Anledningen till att vi i princip avstyrde reseplanerna var just att jag inte ville vara ifrån dem. Samtidigt vägde längtan efter en sån här långresa tungt. Det kommer att gå bra, men det känns tufft nu innan vi kommit iväg. Det är väl bara att tillåta känslorna att samsas, att blanda längtan och vemod.

Vi hade i alla fall en fin förmiddag då vi åkte till vår favoritstrand på Ingarö. Tittade till den i vinterskrud och kände lite strandkänsla. Nästa vecka blir det mera strandhäng. Bertil ropade glatt att han ville bada, men vi bestämde att vi väntar tills vi är framme i Australien.