Kontraster

Igår kväll – middag på stan. Thai-tapas med några av mina bästa vänner. Flera timmars ostört samtal, ett glas vin, god mat, en välbehövlig paus från allt som snurrar i huvudet. En halvtimme dit och en halvtimme hem med bussen var dessutom perfekt för att hinna läsa ganska många sidor i en bra bok utan avbrott.

Ikväll – ensam hemma med tre av barnen. Bertil låg på golvet under större delen av middagen. Grät över att vi inte skulle se julkalendern förrän efter maten. Gunnar gick utan blöja i en minut, medan jag hämtade en ny. Då passade han på att bajsa, tre små kluttar utspridda på golvet. In med honom i badrummet. Medan jag städade upp bajsade han igen. Ner i badet med hela ungen. Matlagning med honom på armen. Torka blod när Bertil råkade knuffa Gunnar så han slog läppen i golvet. Avstyra bråk. Lyfta ner Gunnar från soffan… Puh.

Två olika kvällar. Jag behövde den igår för att orka den idag.