“Vad ska vi göra nu?”

Ibland undrar jag om jag har gjort helt fel som förälder? Jag blev helt matt efter middagen idag. Bertil bara tjatar om att få titta på tv eller spela, och Sixten och Judith fastnar framför varsin skärm så fort de får chansen. Bertil frågar också hundra gånger om dagen “Vad ska vi göra nu?”. Att få någon av de stora att gå ut och röra på sig känns som mission impossible.

Det känns som att det krävs att vi sysselsätter dem hela tiden. Jag tycker verkligen att jag har försökt låta dem ha tråkigt för att de ska kunna bli påhittiga och ta egna initiativ till lek och aktivitet. Men just nu känns det som vi har kört in i en vägg.

Själv har jag ju hundra saker jag behöver göra. Ta hand om hushållet, plugga, styra upp träffar med vänner, planera för resan… Jag försöker också ha med barnen i det som behöver fixas, men det är sällan det räcker som sysselsättning.

Är så less på detta tjat – åt båda håll. Så idag undrar jag om det är jag som har misslyckats totalt, eller om det bara är tidens anda som har gjort barnen så passiva?