Höstlov – inne vs. ute

Nu är det höstlov, och alla barnen är hemma. Skönt med en ledig vecka! Idag vaknade vi upp med ett tunt lager snö på marken. Min entusiasm uteblev, medan Sixten och Bertil sprang ut i trädgården och lekte.

Eftersom det är måndag har jag haft pluggdag och Sixten har varit hemma, och jag har knappt gått utanför dörren i det här kalla vädret. Andreas däremot fick ett infall och drog till Skansen med övriga barn. Jag fattar inte hur han orkar, sånt där påhittigt mäktar jag aldrig med på egen hand med barnen. Särskilt inte när det är blåsigt, 2 grader och snöblandat regn. Men de hade en toppendag tydligen, med korvgrillning, ponnyridning, Lill-Skansen och spunnet socker.

Framåt eftermiddagen fick vi besök, för mormor & Nisse ska vara här några dagar på lovet. Bertil var peppad till tusen, för han visste att det vankades ytterligare några födelsedagspresenter. Ett pussel, varma ullkläder och en låda med massor av utklädningsgrejer fanns i paketen. En del av grejerna i lådan fanns kvar från min utklädningslåda när jag var liten, så det var lite nostalgi att plocka fram gamla hattar, pannband och väskor. Bertil och Gunnar provade allt i ett himla tempo. Tror det blir mycket rolig lek med de grejerna framöver.