Vintertid

Jag kan faktiskt inte fatta hur smidigt det gick med övergången till vintertid, åtminstone första dagen. Den där extra timmen (som jag tyvärr upplevde live eftersom jag hade svårt att somna om inatt) sov de två små sig igenom. Och sen sov de vidare på morgonen. Ganska exakt en timme längre än vanligt, båda två. För bra för att vara sant ju! Gunnar sov till 06.40 och Bertil till 07.15 (enligt vintertiden alltså). Så Gunnar fick kämpa på fram till lunch och sov middag vid kl 12 som han brukar, och sen la jag dem vid kl 19.30. En helt vanlig dag med andra ord. Ja, förutom att det var svinkallt ute, att de första snöflingorna kom idag och att det blev mörkt vid kvart över fyra.

En annan sak som var ny idag, var hur Bertil och Gunnar lekte tillsammans. Bertil var doktor och Gunnar ställde snällt upp som patient. Sen satt de och härmade varandra vid matbordet, och sprang omkring med likadana röda bunkar på huvudet. Det var verkligen som ett nytt samspel mellan dem. Fantastiskt att följa, och hoppfullt inför de kommande åren. Bertil säger ju då och då att Gunnar är hans bästa kompis, och vi hoppas ju innerligt att det håller i sig, och att Gunnar kommer känna samma sak. Syskon när det är som bäst.