Bästa Bertil!

Bertil håller på att bli så stor! Tre år om knappt två veckor. Knappt att jag kan tro att det är sant. Han testar gränser och utmanar tålamodet varenda dag, men åh vad mycket roligt han bidrar med också.

Han har kommit in i perioden då han utforskar rollekar. Han heter Räven, Polisen och Frank, och vägrar svara när man tilltalar honom Bertil. Tills han tröttnar och bli sur om man inte säger just Bertil… Han låstas prata engelska, så att det låter som engelska fast med obegripliga ord. Han formar också egna svenska ord – om smör kan bli smöra så funkar även kniva och osta enligt samma logik. Han övar sje-ljud men behöver bli påmind om att skinka heter skinka och inte “finka”.

Han känner igen de flesta bokstäver och börjar visa intresse för att skriva och ljuda. Förra veckan “skrev” han några grejer (fil, ost, m.m.) på matlistan, och även om han inte har motoriken för att forma bokstäverna ännu så såg vi tydligt att han vet hur de ska se ut.

Idag ritade han världens finaste teckning fulla av huvudfotingar – jag var den stora i mitten som bar Bertil och Sixten på varsin arm, och brevid var Judith och “den lilla, lilla Gunnar”.