Fika med farmor

Idag tog morfar med sig gammelfarmor hit på fika. Hon hör inte värst mycket längre, men hon är imponerande pigg i övrigt. Särskilt med tanke på att hon fyller 102 år om precis en månad. Det är ju helt galet att hon är så gammal.

Även om hon har svårt att delta i samtal så tror jag hon njöt av att se barnen leka, och få sitta och fika tillsammans med oss. Hon skjutsade Bertil på sin rullator och busade med Gunnar. Så fint att se.

Hon berättade också att hon hade varit i Karlstad innan sommaren, där hon är född och uppvuxen. Hon hade bott över på hotellet som hennes mamma drev på den tiden, och hade till och med fått sova i just det rummet som hennes mamma hade som kontor. Farmor sa att allt såg nästan precis ut som när hon var liten. Tänk vilken tidsresa. Nästan overkligt att tänka sig. Jag blev sugen på att skriva om det. Ska lägga idéen på minnet.