Morfar på besök

Min pappa är i Sverige just nu, och äntligen var det vår tur att träffa honom. Han jobbar en massa när han är här, men vi ser alltid till att få träffas några gånger också. Han kommer oftast till Sverige två gånger om året, så på sätt och vis känns det inte som att han är så långt borta. Men det är klart att jag kan önska att vi kunde ses lite mer till vardags utan långa mellanrum och långa resor. Å andra sidan är det lyxigt att få åka till Australien ibland och hälsa på.

Idag lyckades jag synka så Gunnar sov mitt på dagen, så Bertil, morfar och jag kunde äta lyxlunch på Urban Delikatesser i lugn och ro. För när bara Bertil är med så inser man hur stor han har blivit. Satt bredvid morfar, slevade i sig alla sju köttbullarna (men inget mos och inga rårörda lingon, tack) och pratade om sin kommande födelsedag. Så mysigt!

Sen tog vi en ordentlig promenad till Nacka Forum via bryggorna i Järla sjö. Lite nostalgiskt i höstsolen, det är bra fint där vid sjön. En häger landade mitt framför oss på bryggan. Tjusigt! Sen en sväng till biblioteket (all denna kurslitteratur…) innan vi hämtade Sixten och Judith i skolan och åkte hem till oss. Sen åkte morfar vidare in till stan, men som tur är så stannar han en vecka till så att vi hinner ses fler gånger.