Trött men nöjd

Hemma igen efter två intensiva dagar i Vimmerby. Det var segt att köra hem på eftermiddagen och kvällen, och jag känner att jag har gjort av med väldigt mycket energi den här helgen. Samtidigt känner jag mig glad och påfylld med inspiration. Det är en härlig känsla.

Smålandsbyn var mysig men lite öde så här på höstkanten. Och har man fyra barn så kan man vara säker på åtminstone ett håller en vaken om natten. Den här gången var det Sixtens tur, och lite Gunnar också, så vi var rätt slitna på morgonen. Men Andreas och barnen drog iväg till Astrid Lindgrens värld och jag gick på föreläsning. De hade en bra dag, trots blåst och ett par regnskurar. Det blir nog ett besök igen om ett år eller två, och då ser jag fram emot att vara med.

Vi inledde skoldagen med visning i Astrid Lindgrens barndomshem, och sedan följde en lång session med författaren Ann-Charlotte Ekensten. Så intressant och givande. Massor av konkreta skrivtips, en inblick i författar- och förlagsvärlden och mycket inspiration. Nästa övning är att skriva på lättläst svenska, det känns utmanande och kul. Plus respons, läsning och facklitteratur förstås, så det är knappast så att jag kan lata mig efter den här helgen. Jag känner mig i alla fall otroligt tacksam att jag kom in på kursen efter mycket om och men, och att jag lyckades ta mig till träffen. Det här hade jag inte velat gå miste om.