Hämtmat

Till slut bara gjorde vi det. Tog steget. Handlade mat på nätet! Andreas har föreslagit det flera gånger och jag har även fått tips av kompisar (och bloggläsare!) om den här handla hemma-grejen. Ibland vet jag inte riktigt varför jag är motvillig till att testa saker, men det har liksom tagit emot. För när man väl behöver handla så finns det inte tid att förbeställa och fixa, utan då är det NU smöret är slut och tre blöjor kvar i skåpet och inget bröd. Plus att jag har tyckt att det verkar så dyrt att handla online.

Så redan förra helgen gjorde jag en inventering av de butiker som erbjuder hämtning eller hemkörning här i närheten. Lyxen med att bo i storstan är att det finns många alternativ. Utmaningen är istället att välja. Men tillsammans med barnen valde jag tio varor som köper ofta (t.ex. blöjor, jordnötssmör, fryst lax, filmjölk, morötter, flingor och mandelmjölk) och testade att göra en varukorg i fem olika matbutiker. (Obs, så här noggrant brukar jag inte gå tillväga! Men nu var det lite kul att jämföra priserna.) Om jag hade varit smart så hade jag sparat resultaten, men nu konstaterade vi bara att Willys och Hemköp hade nästan exakt samma priser. Ica Maxi, där vi brukar handla var betydligt dyrare och erbjöd ändå bara hemkörning. I särklass dyrast var Mathem, så slipper ni fundera på det. Eftersom Hemköp ligger i Nacka Forum så är det nära att hämta, så det valde vi.

På torsdagen gjorde jag en middagslista och så klickade jag i alla grejer på webben istället för att skriva en inköpslista på papper. Redan där sparade jag ju ett steg. Sen kostade det ynka 10 kronor för att de skulle plocka ihop och packa alla varorna åt oss. Alltså 10 kronor för att slippa en dryg timme i mataffären med allt vad det innebär. Lätt värt! Bara att klicka i en lucka på tre timmar när vi ville hämta maten.Betala. Klart.

Igår efter Andreas slutade jobbet åkte vi dit och hämtade fem matkassar fulla med grejer. Billigare än en vanlig storhandling var det dessutom. Just nu känns det bara som win-win. Bonusen var att vi äntligen fick en perfekt mogen avokado, vilket ju är hundra procent omöjligt att lyckas med själv.