En vanlig fredag

Ja alltså, det var ju inte meningen att den här bloggen bara skulle handla om mig, min beslutsångest och mina studier. Men det har varit fokus under den här veckan. Bloggen kommer nog att behöva stå tillbaka till förmån för nyss nämnda studier, men jag ska försöka hålla igång och skriva en del om vår vardag och om barnen ändå. Jag älskar ju det, både skrivandet och att ha ord och bilder kvar.

Idag har vi i alla fall haft en fin dag. Först en natt med helt okej sömn – bara en sån sak! – och sedan en solig höstdag där vi var borta nästan hela dagen. Först stekte vi bananpannkakor att ta med som picknick, och sedan åkte vi till Luma-biblioteket i Hammarby sjöstad. Där fick sällskap av min kompis Caroline, alltid lika trevligt. Vi hängde på bibblan en stund och Gunnar hävde ut några kilo pekböcker på golvet medan Bertil balanserade på boklådorna. Då var det läge att gå ut. Picknick och lek i sandlådan på en av gårdarna i området och sedan promenad tillbaka till Sickla för att (äntligen!) få Gunnar att somna.

På eftermiddagen hann vi vara på öppna förskolan en stund, där Andreas jobbade idag. Bertil pysslade och Gunnar kastade bollar när han hade vaknat från middagsvilan. Alla nöjda. Dessutom var det bara vi och en familj till där, så det var ju lugnt och skönt när vi hade stället i princip för oss själva.

Här hemma blev det en lugn fredagskväll. Kvist-släkten på Västkusten träffades idag och hade andra upplagan av “Yvonnes årliga räkskiva”, och vi fick vara med på ett hörn via FaceTime och passade på att äta räksallad.

Skönt med en alldeles vanlig dag faktiskt. Trevlig helg på er!