Kaos på hemmaplan

Fy, idag känns det verkligen inte som att jag har varit en bra förälder. Man kan förstås inte vara på topp varje dag, men det är för dåligt. Vi har tyvärr hamnat tillbaka i mönstret att det fungerar jättebra när vi är hemifrån, men här hemma blir det konflikt efter konflikt.

Det är Bertil som står för den största utmaningen med sitt humör. Från att han kliver ur sängen gnäller han konstant, och ALLT är fel. Han vill ha gröt, och sen ratar han den. Han vill ha smörgås och tar en enda tugga. Han vill ha mango, frusen om jag har tinat den och tinad om jag har gett honom den direkt från frysen. Vi försöker att inte ge så många val utan bara servera en sak, men ändå sitter han och tjuter om att han vill ha något annat. Både Andreas och jag försöker välja vilka fajter vi ska ta, vi försöker vara lyhörda, ge mycket närhet, kärlek och tid. Men ändå havererar det gång på gång. Matbordet är platsen för de flesta utbrotten, även om vi verkligen anstränger oss för att inte skapa dåliga känslor kring maten.

Lägg sedan till i ekvationen att Gunnar har envisats med att vakna omkring kl 5 på morgonen den senaste veckan. Jag har varit så förskonad från detta med alla barnen, men nu håller han på att ta knäcken på mig. Jag har ett stort sömnbehov, och ingen som helst lust att gå upp i gryningen. Han är inte heller utsövd så dags, så starten på dagen är också gnäll och tjut och skrik. Helt värdelöst.

Så idag har jag totalt tappat tålamodet, flera gånger. Varit rasande arg, skällt och lyft in Bertil i sovrummet. Jag vill inte vara en sån förälder, men när jag har försökt att bemöta på ett lugnt och respektfullt sätt de första 35 gångerna så orkar jag till slut inte. Jag hoppas jag hinner ladda om batterierna innan dagen startar imorgon. Det vore hjälpsamt om det blev efter kl 6 åtminstone.

När vi är hemifrån har vi det toppen. Som i Nyckelviken med våra hemmakompisar idag. Tre välbehövliga timmars paus från kaoset. Tack och lov.

Kaos på hemmaplan

Fy, idag känns det verkligen inte som att jag har varit en bra förälder. Man kan förstås inte vara på topp varje dag, men det är för dåligt. Vi har tyvärr hamnat tillbaka i mönstret att det fungerar jättebra när vi är hemifrån, men här hemma blir det konflikt efter konflikt.

Det är Bertil som står för den största utmaningen med sitt humör. Från att han kliver ur sängen gnäller han konstant, och ALLT är fel. Han vill ha gröt, och sen ratar han den. Han vill ha smörgås och tar en enda tugga. Han vill ha mango, frusen om jag har tinat den och tinad om jag har gett honom den direkt från frysen. Vi försöker att inte ge så många val utan bara servera en sak, men ändå sitter han och tjuter om att han vill ha något annat. Både Andreas och jag försöker välja vilka fajter vi ska ta, vi försöker vara lyhörda, ge mycket närhet, kärlek och tid. Men ändå havererar det gång på gång. Matbordet är platsen för de flesta utbrotten, även om vi verkligen anstränger oss för att inte skapa dåliga känslor kring maten.

Lägg sedan till i ekvationen att Gunnar har envisats med att vakna omkring kl 5 på morgonen den senaste veckan. Jag har varit så förskonad från detta med alla barnen, men nu håller han på att ta knäcken på mig. Jag har ett stort sömnbehov, och ingen som helst lust att gå upp i gryningen. Han är inte heller utsövd så dags, så starten på dagen är också gnäll och tjut och skrik. Helt värdelöst.

Så idag har jag totalt tappat tålamodet, flera gånger. Varit rasande arg, skällt och lyft in Bertil i sovrummet. Jag vill inte vara en sån förälder, men när jag har försökt att bemöta på ett lugnt och respektfullt sätt de första 35 gångerna så orkar jag till slut inte. Jag hoppas jag hinner ladda om batterierna innan dagen startar imorgon. Det vore hjälpsamt om det blev efter kl 6 åtminstone.

När vi är hemifrån har vi det toppen. Som i Nyckelviken med våra hemmakompisar idag. Tre välbehövliga timmars paus från kaoset. Tack och lov.