Trädgårdsfix och sovkaos

Full fart i trädgården idag igen. De är riktiga arbetsmyror, mormor och Nisse. Målat staket, sågat träd, kört bort skräp och börjat bygga på ytterligare ett litet staket. Fantastiskt att se alla framsteg! Själv har jag ägnat mig åt att laga mat, springa efter barn, diska, flytta syrénskott och diska.

Sovtiderna för de två små har spårat ur fullständigt. De somnade vid kl 22 igår och vaknade 06.30 imorse. Det var ändå bättre än 05.45 dagen innan… (Ja, vi är bortskämda med barn som sover till vettiga klockslag i vanliga fall. Tack och lov.) Förmiddagen var en orgie av gnäll och gråt, inte konstigt med tanke på sömnbristen. Trodde att vi var hyfsat i fas igen, men nu blev det skrik och vägra-sova-kaos ikväll igen. Nu har de äntligen gett upp, strax efter kl 21.30. Men – hör här då – Gunnar kunde inte somna med mig utan somnade på Andreas axel. Både kvällarna! Första gången! Inget ont som inte har något gott med sig.

Idag gick jag förresten ut och plockade några äpplen på vårt ena träd och kokade ihop en snabb kompott med kardemumma. Den var fortfarande ljummen när vi åt den med vaniljglass och smulade kex till efterrätt. Vilken lyx!