Hård arbetsdag

Som vanligt när mormor och Nisse är på besök så är det ett högt tempo och mycket arbete. Vilket betyder att vi får massor gjort och att vi äntligen kommer framåt med vår trädgård. Det är vi väldigt tacksamma för. Igår sågade vi träd, idag sågade vi staket. Och när jag säger “vi” så menar jag förstås Nisse. Han är mästersågaren. Nu har vi sänkt planket på framsidan med ungefär 30 cm, och det ser numera trevligt och ombonat ut istället för som ett fort. Mormor (med hjälp av Bertil) passade på att tvätta staketet och imorgon blir det lite målning. Nu är alla väldigt trötta. Utom Gunnar då, som är speedad som vanligt.

Sixten är äntligen bättre. Idag har han inte haft feber på hela dagen. Men han missade alltså hela första skolveckan. Inte precis den starten på skolåret som vi hade tänkt oss. Han har i alla fall gjort några uppgifter hemma så jag hoppas att han är igång och ikapp när han ska till skolan på måndag. Judith verkar nöjd efter sin första vecka. Hon har fått två nya klasskompisar som bara pratar engelska, så hon har övat massor och pratar tydligen engelska med stort självförtroende. Och det är ju halva grejen, att våga prata fast man inte kan alla orden.

Bertil gjorde ett stort språkligt genombrott imorse. Han kunde helt plötsligt säga “skinka” med perfekt uttal på sje-ljudet. Han såg både förvånad och stolt ut när han testade sig fram med stjärna, sju, självklart och sked. Häftigt att höra. Jag har lagt märket till att det han fortfarande har svårt med är s i kombination med en annan konsonant, då försvinner s-ljudet. Ost blir “ott”, snabbt blir “nabbt”, stor blir “tor”, också blir “ottå”, osv. Men eftersom man förstår sammanhanget så vet vi ju ändå vad han menar.