Loppis och trädgårdsröj

Bättre sömn inatt gav bättre dag idag. Tydligt samband här. Vi stack iväg redan på förmiddagen och åkte till Siggesta gård och gick på bakluckeloppis. Bertil köpte en pytteliten brandbil och Gunnar köpte en boll (förstås). 5 kr styck. Lagom dyrt. Jag köpte även några byxor till Bertil, välbehövligt för han har vuxit en del på längden ser jag på hans kläder. Vi tittade på djuren också och hade sån tur att vi kom precis när alpackorna skulle matas. Det var bara vi där, så vi fick gå med in i deras stall och se på nära håll. Gunnar var helt till sig! De ser ju för knasiga ut med sina långa halsar och fluffiga frisyrer.

På eftermiddagen gick vi ut i trädgården för att röja undan några grenar från körsbärsträdet som Andreas och hans bror Samuel tog ner igår. Plötsligt lekte Bertil och Gunnar helt otroligt bra tillsammans och vi kunde passa på att fixa. Först hade vi två stora, yviga syréner framför vårt staket. Det har vi inte längre. Så typiskt oss.

“Oj, den här tjocka grenen, den tar vi bort. Och nu ser ju den här helt spretig ut när den stora försvann. Vi tar bort den också. Äsch, ta den här också när du ändå håller på. Ska vi spara den här? Nej, det växer väl upp nytt! Ta den där till vänster också, den ser ju jättestor ut i jämförelse.”

Sen hade vi alltså knappt någon syrénhäck men däremot ett ton grenar. Andreas tog fram trädgårdsflismaskinen som vår granne skänkte till oss, och sen skvätte det flisor och blad och kvistar överallt. Eftersom vi är lite oortodoxa trädgårdsmästare (läs: orutinerade) så blandade jag ner fliset i rabatten. Det blev lite grönt och fint. Nästa helg kommer min mamma och hennes man hit för att hjälpa oss lite mer i trädgården. Det ser vi fram emot!