Konsert och popcorn

Åh vilken rolig kväll! Såg ett tips om en barnkonsert häromdagen, så vi åkte till Hökarängen av alla ställen för att se James Hollingworth. Han utgör ena halvan av den gamla 70-talsduon James & Karin, och deras barnlåtar har gått varma här hemma det senaste året. Har ni inte lyssnat på dem (eller kanske inte sedan ni själva var små), så gör det! Finns på Spotify, så klart.

Bertil var peppad som bara den. Han ville höra Älgarna demonstrerar och Hur ska man göra för att komma över vägen, och båda låtarna spelades ikväll. Vilken tur! Han var så söt, satt i knät och sjöng med i texterna och klappade händerna med stor entusiasm efter varje låt. Gunnar satt också stilla ovanligt länge, han verkar uppskatta musik och dansar gärna med händerna i luften. Nu tittade han med stora ögon och diggade genom att nicka med huvudet.

När konserten var slut – efter föredömliga 35 minuter – så gick vi fram och sa hej till James och tackade för en bra konsert. Sen sa Bertil flera gånger “Det var en jättebra konsert!”, och det höll vi helt med om. Kvällen blev ännu bättre när det bjöds på gratis popcorn i fina strutar, så vi stod tålmodigt i kö en lång stund. Popcornen var goda, det tyckte både Bertil och Gunnar. För det var ju som vanligt omöjligt att hålla något ätbart borta från Gunnar. Han tyckte det var lite lång kö, så han provsmakade några tappade och trampade popcorn från marken först. Mitt mantra är att han bygger ett starkt immunförsvar och en varierad tarmflora…

Sen körde vi hemåt och lyssnade på låtarna i bilen. En fin musikkväll för oss alla fyra!