Salladsbonanza

En av mina favoritgrejer med sommaren är att man kan äta sallad i princip varenda dag. Jag älskar verkligen sallad. Jag blir aldrig sugen på någon gryta eller rejäla maträtter när det är varmt, utan vill frossa i olika goda salladskombos.

Grekisk sallad med tsatsiki är ju en favorit som jag aldrig tröttnar på. Fast jag fuskar och gör utan paprika och rödlök, eftersom jag inte mår bra av det. Fetaost är ju gott i nästan alla kombinationer, gärna med frukt eller bär. Jag är ju en av dem som gillar frukt i mat, jag vet att det är en vattendelare. Nektariner, vattenmelon och jordgubbar är extra bra ihop med feta.

Halloumi, stekt eller grillad, är ju också magiskt gott. Gärna med hummus, haricots verts, solroskärnor och vad annat man kan tänkas ha hemma. Ost är alltid bra i sallad, jag tycker oftast det känns tunt utan någon slags ost. Smulad Västerbotten eller bitar av parmesan funkar utmärkt.

Det jag behöver bli bättre på är att använda bönor och linser i salladen. Jag tycker det är gott, men min mage är inte lika förtjust. Får försöka vänja mig långsamt. Däremot har jag ofta bulgur i, det ger lite gott tugg och mer mättnad. Men det måste vara hel bulgur, alltså inte fin- eller grovkrossad. Den är lite svår att få tag på, men finns i Willys egna sortiment. Så mycket godare än vanlig bulgur. Kokas helst i lite lantbuljong.

Lite salladsinspo från de senaste dagarna:

Bulgur, gröna ärtor, blandade vita bönor, avokado, mynta, nektarin, feta, picklad rödlök och hemgjord hamburgerdressing. (Hade bytt dressing mot hummus om jag hade haft hemma!)

Tomat, mozzarella och basilika med rödbetscarpaccio och hummus.

Vattenmelon, feta, gurka, avokado och mynta till torsk med stekt lök.

Bladspenat, nektarin, kokta rödbetor, fänkål, rädisor, feta och stekt bröd.