Stockholmshetta

Värmen har knockat oss. Drygt 30 grader hela dagen, och fastän det bara är några graders skillnad mot Västkusten så känns det så mycket varmare. Framförallt är det klibbigt och kvalmigt, vilket gör åtminstone mig mycket slöare. Vi var inte beredda på Stockholmshettan.

På förmiddagen orkade vi inte ta tag i just något alls. Vi packade upp kläder och sånt, och pratade om att gå och bada men mäktade inte med promenaden. En lång stund hängde vi i sovrummet, med fördragna gardiner och fläkten på högsta varv var det enda rummet som var någorlunda uthärdligt att vistas i. Gunnar och Bertil låg i sängen och var ovanligt slöa de också.

Efter lunch kom Sixten och Judith hem. Judith hade ju bara varit hos sin pappa över natten, men Bertil kastade sig om henne och sa att han hade längtat så mycket efter henne. Och efter Sixten förstås. Vi åkte och handlade på Maxi, och det var ju ett genidrag. Luftkonditionerat och svalt, så vi alla piggnade till. Ett tips för vidareutveckling av deras affärsidé är att erbjuda sängplatser under natten för människor som är desperata efter ett alternativ till överhettade sovrum.

Nu har vi packat picknickväskan och drar till stranden. Svalkande bad och utemiddag känns väldigt lockande!