En ljuvlig kväll

Vi tog som sagt med oss picknickväskan och åkte till stranden framåt kvällen. Perfekt! Alla var på väg hem och det blev lugnt och skönt på Ingarö Havsbad. Vi åt picknick i skuggan och barnen lekte på lekplatsen precis bredvid.

Det måste ju inte vara så avancerat med picknick, och man måste inte äta lagad mat varje middag. Jag fick påminna mig själv om detta när jag började planera att steka pannkakor i värmen. Så idag blev det mackor, och tomat och mozzarella för dem som gillar det. Det dög utmärkt som kvällsmat.

Vilke lyx det är att ha två stora barn som kan rycka in och hålla koll på de små galningarna en stund, så vi vuxna hinner svälja maten.

Efter picknicken blev det bad. Så himla skönt att få svalka sig! Men mörkt i vattnet och snabbt djupt, så det var inte särskilt avslappnat med de små. De stora hoppade från bryggan och simmade som fiskar. Jag var orolig men försökte se det som positivt att de vill och vågar bada lite på egen hand. Härligt att se att den varma sommaren har gjort mycket för vattenvanan.

De här två var dessutom så modiga att de stegade upp till högsta avsatsen i hopptornet, 3 meter över vattnet, och hoppade utan att tveka. Premiär!