Onsala – Skaftö på 6 timmar

Förflyttningsdag. Packade ihop alla våra grejer hos farmor Yvonne i Onsala och stuvade bilen full. Sen tog vi oss i etapper till Skaftö. Först Kungsbacka för att köpa några presenter till blivande ettåringen, sen mötte vi upp Sixten och Judith som kom från Skåne med sin pappa vid Kungsbackamotet. Lunch på McDonalds innan vi körde norrut.

Vi kom knappt till Kungälv innan vi behövde stanna för att Gunnar var så ledsen. Då hade jag strax innan sagt att det är så mycket enklare att åka bil med honom numera. Och det är det ju, även om han tröttnar ibland. Vi pausade, och tankade bilen (med bensin) och Gunnar (med klämmis). Sen kunde vi åka vidare och Gunnar somnade som tur var. Nästa stopp var Uddevalla och en väldigt rörig inköpsrunda i mataffären, innan sista halvtimmen i bilen hit till Koskär.

Här är det varmt förstås. Vi har hunnit med en kvällsbad, middag med mormor och kusinerna och sedan en promenad för att få de små att somna. Det känns som en väldigt härlig grej att vi kan få dem att somna samtidigt som vi får gå en sväng. Det är något som jag verkligen har saknat.

Nu ska även de stora i säng, och gärna jag också. Natten till idag var ingen höjdare. Precis när jag var på väg att somna så bet Gunnar mig när han ammade i sömnen, så illa att det började blöda. (Det var för övrigt även så han väckte mig kl 6 på morgonen. Det har aldrig hänt förr.) Det gjorde helt sjukt ont, och sen vågade jag inte amma på det bröstet på hela natten. Det var Gunnar inte särskilt nöjd med, och inte jag heller. Snart tar jag fajten och avslutar det här nattsnuttandet.

Apropå ingenting – Bertils roligaste kommentar idag: “Jag kan också prata spanska. Flamingo!”