Blixtvisit i Skåne

Sixten och Judith har hunnit vara hos oss i tre veckor redan. Det har som väntat gått overkligt fort, och idag var det dags att lämna över dem till deras pappa. Som tur är kommer de tillbaka om mindre än en vecka, så saknaden blir inte så akut. Men Bertil frågade snabbt efter dem, och undrade bekymrad: “Men vad ska vi göra nu då?” Vi ska nog kunna hitta på något, men jag håller med om att det blir tomt när de åkt.

Eftersom vi skulle möta deras pappa i Skåne, så passade vi på att boka in en dejt med en av mina bästa vänner, Helena. Vi hälsade på henne och familjen i Hyllinge och blev bortskämda med jättegoda hamburgare till lunch, bad i deras pool (uppskattat av alla barn en sån här varm och solig dag) och sen glasstårta och fika innan vi var tvungna att åka vidare. Så mysigt att få träffas på riktigt, annars ses vi ju mest på Instagram. Nu hann vi prata och krama om varandra, men vi hade som vanligt behöver många fler timmar (eller dagar) för att ta igen allt vi har att avhandla. Men hellre en eftermiddag än inget alls!

Det var två år sen vi sågs sist, och våra döttrar som är jämngamla hade ju inte heller setts på lika lång tid. Men Judith hoppade upp på studsmattan, de kramades och sen lekte de nonstop i fyra timmar. Underbart med kompisar som man kan plocka upp tråden med även om man ses sällan – både för mammor och barn.

Nu sitter vi i bilen på väg tillbaka till Onsala. Det blev många timmar på vägarna idag. Just nu går det ganska bra, men det är svettigt värre att försöka underhålla Gunnar och få honom att inte galltjuta hela vägen. Vi har lekt tittut, gömt djur i solhatt och sjungit många sånger. Nu lirkar jag med nappen och en SOS-väska, men den duger visst inte längre. Så dags att återgå till min tjänst. Och idag säger vi tack för iPaden som håller Bertil på gott humör hela vägen. Bara 25 minuter hem nu, kämpa på!