Sol och sen lunch i Åsa

Idag var solen tillbaka och vi har varit i Åsa. Träffade kusiner, besökte glasscaféet, badade, rodde gummibåt och trampade runt på farbror Daniels olika knasiga cyklar. En trevlig dag på många sätt.

Men det är också lite utmanande att kuska runt med fyra barn och bo hos och hälsa på hos folk. Vi har ju våra tider och rutiner, Gunnar behöver sova middag mitt på dagen och om vi äter frukost vid kl 8 så behöver vid lunch framåt 12-13-tiden för att dagen ska funka. Så när man inte själv styr över dagen blir det lite svårare ibland. Idag blev det så, vi hamnade i osynk med dem vi skulle hälsa på redan innan vi kommit dit. Eftersom jag förstod att lunchen skulle bli sen så tog vi en glass så vi skulle ha lite marginal att vänta på mat. Men så blev det långpromenad till en annan strand och bad i ett par timmar och sen promenad hem igen. När vi kom tillbaka var klockan fyra och åtminstone jag var svimfärdig av hunger.

Det löste sig förstås och det är ingen fara att jag eller barnen är hungriga någon timme. Men för mig tar det lite onödigt mycket på krafterna att behöva gå hungrig, och framförallt känns det jobbigt när barnen inte har fått något vettigt i sig på massor av timmar. Och Gunnar, stackarn, han sover ju ofta förbi lunchen och får lite plock här och där. Tur ändå att han ammar fortfarande så att jag har det vapnet att ta till om maten dröjer eller är alltför torftig en dag.

För min del handlar det också om mer än själva maten. Jag har lite svårt för lösa planer och vaga överenskommelser. Så jag försöker öva på att själv bli tydligare var vi behöver bestämma, men också bara hänga med och lösa saker efter hand som de uppkommer. Då är det bra med ett paket kex och några klämmisar i väskan så att alla överlever ett par timmar.