Tillfällig energibrist

Idag har jag en tröttsvacka. Känner mig helt utmattad och slutkörd, fast det är så härligt med sommaren och semestern. Egentligen är det väl inte så konstigt, för vi har varit hemifrån i närmare två veckor och vi har träffat folk och flängt runt en stor del av tiden. Och när man inte är hemma blir passningen av de två små så mycket mer påtaglig – här har ingen varit och barnsäkrat eller rensat bort småsaker som kan sättas i halsen. Plus att alla grejer vi hittar på kräver sin planering och organisering, sms hit och dit och bestämma tid och plats och mat och picknick och det ena efter det andra. Allt är roligt och vi vill så gärna hinna träffa både familj och vänner, men orken räcker inte till allt. Nu försöker vi dra ner tempot lite, men utan att missa för mycket av det vi tänkt göra.

Idag har vi i alla fall varit på Noas ark en stund på förmiddagen och tittat på djuren och sett hur fint de byggt om. Gunnar träffade en hund som hette Gunnar, och de såg ut att gilla varandra. Sen åkte vi till Christoffer & Josefin och kusinerna i Kungsbacka för lunch och häng. De har så fint hemma – vardagsrummet känns som en hotellobby som Josefin själv sa – men det är svårt att vara där med de små. Framförallt Gunnar är som en målsökande robot och hittar allt han inte borde hitta. Så vi höll besöket kort och passade på att köpa nya skor till Andreas istället.

Nu tar vi en soft kväll. Bertil och Gunnar har precis somnat och vi får passa på att bara sitta och ta det lugnt en stund.