Liten sjukling och minimalt med sömn

Vi fick inte precis den starten på semestern som vi hade tänkt oss. Eftersom Gunnar ändå piggnade till lite efter bilresan igår tänkte jag att han nog var på bättringsvägen. Men då var det Judith som avslutade kvällen med att kräkas istället. Som tur var blev det inget mer av det, utan hon sov gott hela natten och har varit precis som vanligt idag.

Gunnar däremot blev inte bättre. Febern steg under kvällen och inatt var den uppe och vände på 40 grader. Jag sov i princip ingenting utan höll mig vaken för att ha koll på honom. Han sov, ammade massor och flämtade av febern. Jag hade bara Alvedon-suppar för högre vikt, så jag valde att avvakta med dem. Jag gillar inte alls heller de där snabba ner- och uppgångarna som det lätt blir om man börjar ge febernedsättande. Så jag baddade honom med en våt trasa på huvudet och ryggen, och så länge jag fortsatte med det så gick febern ner till omkring 39,2-39,5. Men tog jag bort trasan och tänkte somna till själv en stund så stack febern upp till 39,9 igen. Mellan kl 03-04.30 och kl 06-07 sov jag ändå lite. Man hinner å andra sidan med många poddar under en vaknatt, så lite lärde jag mig ändå.

Av förklarliga skäl var jag nära döden när vi gick upp. Som tur var fick jag sova nästan två timmar på förmiddagen, och sen slumrade jag i soffan med Gunnar på eftermiddagen. Så dagen har ändå gått okej. Men Gunnar är fortfarande febrig och inte riktigt sig själv. Han är pigg och glad mellan varven, men är ovanligt trött och har ingen aptit. Tur att jag har amningen att ta till fortfarande!

Idag har kusinerna kommit hit till Skaftö. Solen kom fram på eftermiddagen, lagom till att Sverige blev utslagna ur fotbolls-VM. Imorgon hoppas vi på en frisk familj så vi kan komma iväg en sväng till stranden.