Semester, städning och stukning

Hurra, nu har Andreas äntligen semester! Fem härliga lediga veckor tillsammans.

Idag kör vi järnet – tvätta städa packa rensa handla fixa mata plocka lägga vika sortera stänga slänga – utan att andas emellan. Imorgon styr vi mot Västkusten. Det ska bli så härligt. En kompis till mig ska låna vårt hus när vi är borta, så vi vill så klart städa och göra fint för dem. Då har man fullt upp inför avresan. Och så hade det blivit oavsett när vi skulle åka, för med fyra barn hemma blir det stökigt direkt man har städat klart, så det måste göras kvällen innan vi åker.

De två stora har varit på Gröna Lund med församlingen idag, på sommarlovsskoj för typ mellanstadiet plus minus ett par år. Samtidigt var jag med de små och träffade en kompis och hennes dotter i Sickla strandpark. Väldigt trevligt! Men allt har gått lite långsammare än vanligt för mig idag, för jag lyckades stuka ena lilltån riktigt ordentligt igår kväll. Först kunde jag inte ens gå, men efter en natts vila har jag iallafall kunnat stödja på foten. Så jag har haltat fram idag med min stackars tå som börjar skifta i lila. Så kan det gå.

Nu har Gunnar råkat somna i mitt knä när han ammade. Inte alls enligt plan. Hur ska jag nu kunna vika tvätten, rensa kylen, dammsuga köket och hallen, packa matsäck och leta upp badkläderna? Vi får se hur mycket som återstår att göra imorgon bitti…

Edit: Nu vet jag varför Gunnar råkade somna sådär. Feber, 38,9 grader, och helt utslagen. Lilla skrutt. Får se hur det blir med att åka imorgon.