Lilla Kvarnholmen

Man behöver inte åka långt för att det ska räknas som utflykt. Idag var jag på egen hand med alla fyra barnen, och hade inget planerat för dagen. Kan sluta hur som helst, men i det här fallet lyckligt. Sixten var totalt osugen på att åka med, medan Bertil och Judith var väldigt peppade på en ny lekplats. Först stekte jag en hög med amerikanska pannkakor till picknick. (Receptet hittar du här! Tusen gånger enklare än att steka tunna pannkakor.) Utsikterna för en lyckad utflykt ökade redan där. Efter lite övertalning och löfte om nämnda pannkakor fick vi ändå med oss Sixten, och tur var det.

Vi tog bilen en bit och skulle sedan promenera över till Kvarnholmen, men gångvägen bjöd på sju branta trappor. Utan Sixten hade vi inte kommit ner, han och jag fick bära vagnen medan Judith och Bertil skuttade ner.

Vi var på en ny lekplats som heter Lilla Kvarnholmen, som ligger mitt i byggprojektet Kvarnholmen. Så inte nog med att det var en fantastisk lekpark med fina miljöer och roliga grejer, man kunde också spana på frontlastare, grävmaskiner och någon sorts jätteborr. Lekplatsen rekommenderas varmt! I tre timmar var vi där, och Bertil och Judith lekte och lekte. Sixten är ju svårstartad, men efter picknicken (med tjusig utsikt) kom han också igång och lekte med de andra. Gunnar maratonsov i över två timmar vilket gjorde livet lättare. En riktig toppendag! (Vi tog bussen tillbaka så vi slapp bära vagnen alla sju trapporna upp igen…)