Tillsammans

Nu är vi samlade igen, hela storfamiljen. Även om det är de två små som är mest högljudda och kräver mest tillsyn, så blir det ändå livligt på ett annat sätt när även de två stora är hemma. Inte minst kring matbordet märks det att vi är många, det blir lätt ganska stökigt och mycket spring när vi försöker ta oss igenom en middag tillsammans.

Samtidigt är det härligt med det livliga. Jag tycker det känns mer komplett när alla barnen är hemma, som att det är så här vi borde ha det jämt. Det är väl naturligt att det känns så förstås. Men det brukar alltid ta en dag eller två innan vi är i synk efter ett byte, så vi kan ofta känna oss lite i obalans både när de stora kommer och lämnar. Trots att vi har levt varannan-vecka-livet i snart sju år så är det som att jag aldrig riktigt vänjer mig.

Nu kommer i alla fall lyxveckorna. Tre långa sköna sommarveckor utan byten. Bara landa i våra rutiner, bara vara tillsammans, bara hitta vår egen lunk. Det är ju långt ifrån harmoniskt dagarna i ända, men det är det knappast om man lever i en kärnfamilj heller. Nu ska vi bara se till att fylla veckorna med fina sommardagar, så att det blir lätt och roligt att hitta på saker att göra ihop. Vi ska äta god mat som alla gillar, sova länge på morgonen, läsa intressanta böcker, motionera, bli utvilade och solbrända. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar tillsammans. Punkt slut, amen.

Må hela sommarlovet bli så här!