Svettig och glömsk (Inte precis en kontaktannonsrubrik)

Varmt, varmt, varmt. Så har det varit idag. Omkring 30 grader och svettigt bara man kom utanför dörren. Härligt men mest lämpligt för en innedag (eftersom jag har lite överlevnadsinstinkt kvar och alltså inte åker till stranden ensam med två galningar som är helt orädda för vatten och gärna springer åt varsitt håll). Vi sprang på kompisar i Ektorp på morgonen och de följde med hem och lekte fram till lunch. Sen tog Bertil och jag det lugnt och ritade och lekte medan Gunnar sov middag.

På eftermiddagen åkte vi till Nacka Forum. Där var det luftkonditionerat och skönt idag. Vi åt en glass och köpte nya shorts, och sen hängde vi på bibblan innan Andreas hämtade upp oss efter jobbet. Det låter lugnt och trevligt, men mest jagade jag förstås efter Gunnar som gick iväg eller klättrade på saker precis varenda sekund som han inte satt i vagnen. Och där vill han förstås inte sitta i onödan. Samtidigt ska jag hålla koll på Bertil som gärna susar iväg på äventyr runt ett hörn eller leker kurragömma mellan klädstängerna.

Detta ständigt splittrade fokus gör mig mer och mer glömsk. Mitt enda uppdrag idag var att köpa en myrdosa, för vi har fått en liten myrstig under diskbänken. Så jag gick direkt till affären när vi kom fram för att köpa det, så att jag inte skulle glömma. Ut ur affären kom jag med tre clementiner, en klämmis, två glassar och noll myrdosor. Som tur var kom jag på det efter en kort stund. In i den andra mataffären, fråga efter myrdosa, betala. Bra gjort! När Andreas kom insåg vi att vi inte hade någon middag hemma, så han gick in och handlade lite. Alltså tredje gången in i mataffären. Nät vi kom hem kom jag på att osten är slut, rågflingor till frukostgröten är slut och en enda banan finns kvar. Det blir inte mycket till frukost då. Gnällde lite över att vi är så dåliga på att skriva upp när saker tar slut, och tänkte sätta upp en lapp på kylen. Men vi kom på bättre tankar – vi måste skaffa en app som är synkad mellan oss där vi skriver upp direkt om något tar slut som vi behöver handla nytt direkt. För en lista på kylen hjälper ju föga när man står i affären och har glömt nyss nämnda lista på kylskåpsdörren. Det skulle hända 99 gånger av 100 för en sån virrhjärna som jag är just nu.