Sommardag och fotboll

Idag har vi varit ute hela dagen. Nacka hade Sommarkyrka vid Sickla strand och vi kom först och gick sist. Det var riktigt varmt idag och jag tjatade på Bertil att hålla sig i skuggan, men fick bara svaret att han gillar solen. Det var en mysig dag med lek, sångstund, grilla korv och massor att dricka. Bertil drack nog fyra Festis, välbehövligt i värmen. Gunnar tultade runt och undersökte olika saker med händerna och munnen. Som vanligt alltså.

På eftermiddagen var det fotboll. Avgörande VM-match för Sverige, och dagen till ära tittade hela familjen. Eller så här var det egentligen: Matchen började, det gick 7 minuter och sen frågade Bertil om det var slut snart. Gunnar kissade på mattan. Jag tog båda barnen och lät dem bada istället. Det tog hela första halvlek. I andra halvlek hann jag sätta igång en tvätt, sen såg jag reprisen av Sveriges första mål, sen hann jag sopa golvet frsmför tv:n och då blev det straff och 2-0. Sen tittade vi en liten stund och då gjorde Mexiko i självmål och Sverige ledde med 3-0. Då gick jag och fixade middag. Ändå bra utdelning att se kanske tio minuter fotboll och få se tre svenska mål. Bertil tyckte mest att de ramlade, men ropade “Heja fotboll” och att det var kul att det blev mål.

På kvällen var vi ute i trädgården en stund. Det är så härligt med de varma sommarkvällarna. Vi vattnade och barnen åt röda vinbär och smultron. En sån idyll. Nu är klockan nio, det är varmt och svettigt inomhus och Gunnar vill inte somna. Förhoppningsvis ger han upp om en stund, heslt innan jag själv somnar.