Glad tomtemidsommar!

Det här blev en midsommar i min smak. En heldag med goda vänner i precis sånt där väder som man skämtar om att svensk midsommar alltid bjuder på. Ösregn och halv storm på förmiddagen, och blandade regnskurar och solglimtar framåt eftermiddagen. Exakt som man förväntar sig.

Men bortsett från vädret tog vi bara godbitarna av traditionerna – sillunch, jordgubbstårta, grill, sommardrink, trevligt sällskap och en lugn och ledig dag. Inga måsten i form av små grodorna, stång, lekar eller huttra utomhus i regnet. Så skönt att göra som man själv vill.

Bertil har stått för förnyelsen. Han körde en jul/sommarkombo och klädde på sig tomtekläder och luva dagen till ära. På eftermiddagen hittade han också luciaglitter som han adderade till sin outfit som pricken över i. Gunnar tyckte att dagen var toppen och att jordgubbarna var höjdpunkten. Nu sover båda de små, trötta efter en intensiv dag.