Solig måndag och första porträttet

Det var tänkt att bli en regnig hemmamåndag, men istället blev det en varm och solig dag med grejer från morgon till kväll.

Det regnade faktiskt en liten skur på morgonen, så vi passade på att städa här hemma. Sen åkte jag och barnen till kompisarna för lek och lunch, medan Andreas var kvar hemma och städade färdigt och fick lite tid i lugn och ro. Efter lunch möttes vi i Forum och handlade några grejer och gick till bibblan. På kvällen tog vi oss till Järla sjö för picknick med Judiths klass. Väderappen hotade med regn, men det var strålande sol och 25 grader varmt. En bra men intensiv dag.

En höjdpunkt idag var att Bertil ritade sin första gubbe. Självklart ritade han av Gunnar. Han lyckades få till ett hyfsat runt huvud, sen en väldigt lång tröja och något som tydligen var byxor. Sen ritade han en massa små prickar som ögon, men när jag tipsade om att han kunde rita en liten ring så gjorde han det. Sist ritade han dit fyra små prydliga hårstrån som stod rakt upp. “Här är håret. Det ser ut som eld!” Haha, stackars lilla Flamman! Inte lätt att vara åt det rödhåriga hållet och dessutom ha hår som inte ligger ner. Jag var i alla fall mycket imponerad av Bertils teckningstalanger. Han ritade faktiskt av mig också, jag var ganska lik Gunnar men lite längre och utan hår. När han var klar gav han mig teckningarna och sa att de var till mig. “Också jag älskar dig”, la han till. Herregud så fin han är!

Porträttet av Gunnar / Ritar kompisens hus och planerar hennes kalas / Trio på picknick