Bakochfram

En annorlunda lördag. Allt har varit lite bakvänt. Både bra och dåligt.

Till att börja med sov båda barnen när jag smög upp vid klockan 7. Fick väcka dem vid halv åtta. Sen var det jag som tog bussen in till stan och mötte mina kompisar Anna, Anna, Eleonor och Caroline. Min födelsedagskompis Caroline fyllde nämligen 40 i år så vi firade henne med lyxig långfrukost. Vi köade när Pom & Flora öppnade för att få ett bord. Som att gå ut på korgen fast medelålders-style. Åt supergod frukost och pratade nonstop i tre timmar. Ljuvligt! För mig var det exotiskt bara att vara i stan. Och passera Slussen var ett äventyr i sig. Jag kände mig som en yrvaken turist.

Bakvändheten späddes på genom att jag försökte bekanta mig med min nya Android-mobil. Jag kände mig som en tant. Den surrade och visade små meddelande och jag fattade inte ens hur jag skulle stänga en app. Just nu skriver jag ändå på min iPhone för jag har inte fått igång WordPress på den nya ännu.

När jag kom hem efter 5 timmar borta (rekord sen Gunnar föddes) så åkte vi och storhandlade. Utan matlista. Av allt bakvänt idag så var det nog konstigast av allt. Dessutom somnade Gunnar på vägen hem och har följaktligen vara omöjlig att söva på kvällen. Nu har har precis gett upp, kl 22:20. Suck.

När Bertil i alla fall hade somnat vid kl 21, och jag precis tänkte blogga, så började Andreas bete sig lite märkligt. Han hade lågt blodsocker, vilket jag är van vid, men den här gången blev han jätte-jättekonstig. Han kunde inte svara på tilltal först, sen irrade han runt i köket och gjorde kaffe istället för att ta något sött att äta. Sen spårade det helt och han svarade underligt på allt jag sa till honom. Det var riktigt obehagligt och jag var på väg att ringa efter ambulans när det inte vände på en lång stund. Han fattade inte ens vad jag menade med att han låg lågt och visste inte vad han skulle göra med insulinpumpen. När jag väl tvingat i honom Dextrosol och han kvicknade till igen så hade han inget minne av den gångna halvtimmen. Usch, en omskakande situation för oss båda.

Dags att sova och hoppas det blir lite rätsida tills imorgon. Godnatt.