Fyra mot en

Idag är jag på egen hand med alla fyra barnen. Ja, först var förstås de stora i skolan och Bertil & Gunnar & jag var hos våra hemmakompisar. Men eftermiddag och kväll har jag styrt skutan själv, eftersom Andreas är på sommarmiddag med kollegorna. Jag är ju enormt bortskämd med att han alltid är hemma på kvällarna, så det känns annorlunda att han är borta.

Det har naturligtvis gått hur bra som helst. Hämtade S&J i skolan och stannade i lekparken en timme. Vi åt glass och barnen lekte ovanligt bra tillsammans. Sen satt de alla fyra på rad i varsin gunga – tänk att mina ungar fyller en hel gungställning! En härlig syn.

Vi åkte bussen hem och jag hann ta hand om tvätten medan barnen lekte. Sånt händer aldrig annars. Bertil kollade på tv medan jag lagade middag och Judith hjälpte till att passa Gunnar. Efter middagen lekte Gunnar på egen hand medan jag tog disken. Hann med ytterligare en maskin med tvätt. Sen hängde vi i trädgården och jag rensade maskrosor medan de lekte och hjulade och övade på att gå. Kvällsmål och tandborstning och läggning – allt gick som på räls. Bara att tacka och ta emot när det går smidigt och lätt just en sån här dag. De två små sover, de stora spelar och Andreas är redan på väg hem. Det gick ju bra, det här.