Tisdagstips

Tänkte passa på att ge några titta/lyssna-tips. Jag är av nödvändighet kräsen med vad jag lägger tid på att lyssna eller titta på, och här är några pärlor som jag har fastnat för.

Kampen för ett barn

Väldigt gripande och ärlig dokumentärserie i sex delar om att verkligen, verkligen få kämpa för det där pluset och bebisen. Finns på Svt Play och kan ses ända till december. Men vänta inte tills dess! Serien hittar du här

Soluret

Yasmin Nilsson intervjuar olika kända eller okända människor om deras livshistoria. Många fina samtal och intressanta människoöden. Lite extra kul blev det att lyssna när hon träffade vår gemensamma vän Sandra Signarsdotter. Hon är präst och f.d. kollega till mig, och har både vigt mig och Andreas, och döpt Bertil och Judith. Podden hittar du här. Yasmin gjorde tidigare podden Timglaset, där hon träffade personer med olika funktionsnedsättningar. Den är också väl värd att lyssna på!

Allt du velat veta

Den här podden är en riktig favorit. Det finns nästan 150 avsnitt om alla möjliga ämnen, från vin och matkultur till rymdfysik och den historiske Jesus. Jag lyssnar på dem som jag blir nyfiken på och lär mig en del på vägen. Nyligen kom ett avsnitt om högtider, det var ju en fest för en kalenderbitare som jag. Lyssna på det och en massa annat här.

(Förresten – förvirringen som uppstod i min hjärna när det var flaggor på bussarna idag?! Vad händer? Det har aldrig varit flaggdag den 29 maj. Googlade genast och hamnade på bloggen av experten i högtidsavsnittet, Högtider och traditioner, och fick klarhet i saken. Flaggdagen är ny för i år och kallas Sveriges veterandag. Jag är skeptisk. Vad är det här för amerikanskt påfund? Fira soldater? Hellre flagga för fred, tack.)