Helg och mera sommar

Sommaren kom tillbaka med besked. Idag har det varit drygt +25 grader och strålande sol igen. Vi har haft en jättefin helg igen, och den har varit innehållsrik.

Igår var vi som sagt och provade sommardrinkar på kvällen, men tidigare på dagen hann vi också med Judiths allra första gymnastikuppvisning. Hennes grupp var en del av en timmes show, med allt från de minsta knattarnas kullerbyttor till elittruppen. Imponerade på många sätt. Judith var peppad och pirrig, och säkert lite överväldigad när hon kom in i den stora hallen med ljud- och ljusanläggning och massor av publik. Efteråt var hon stolt, och det var jag också.

På förmiddagen idag jobbade Andreas (och Judith) på söndagsskolan, och då kom en kompis med sin son hit och lekte och fikade. Till lunch var hela familjen hemma igen, och då fick vi en ny gäst när Jennie från Göteborg kom hit. Alltid lika roligt när hon hälsar på! Vi åt lunch – nu under ett körsbärsträd som kryddar maten med tusentals små blomblad – och pratade ikapp om allt möjligt. Vi fick också fina smultronplantor, som vi passade på att plantera i vår pallkrage i kvällssolen.

Tänk om man kunde vara säker på att våren och sommaren blev så här varje år. Och att den räckte ända in i september. Vad mycket lättare vintern skulle vara att uthärda! Och så mycket härligare jag tycker livet är när det är så här. Det mesta känns enklare. Mera liv, helt enkelt. Jag får nypa mig i armen lite grann för att fatta att det händer just nu.