Köldknäpp

Snälla sommaren, kom tillbaka! Igår 29 grader och högsommar, idag 14 grader och höststorm. Jag vet vilket jag föredrar. Vi tog oss ändå tappert iväg till en lekplats för hemmaförälderträff, men efter en halvtimme av konstant gnäll från Bertil där han till slut skakade av köld, så gav vi upp och förflyttade oss till Öppna förskolan i Forum istället. Betydligt behagligare.

Men jag saknar redan värmen. Det slog verkligen om över natten, och idag har körsbärsträdet börjat vissna och vinden har blåst ner ett lager av rosa snö över gräsmattan. Känslan är som när man har varit utomlands på semester och sen kommer hem till verkligheten igen.

Men det händer ju roliga saker även om vädret är sämre. Gunnar tog några steg idag igen, fyra som mest, och jag har sett honom måtta och släppa taget när han ska förflytta sig mellan t.ex. soffan och bordet men sen vågar han inte riktigt gå utan kryper istället. Men han är på gång! Sen överraskade han mig med att kunna klättra också. Jag såg att han var på väg upp på en pall, en sån med två steg. Jag avvaktade för att de hur långt han kom och passade bara bakom. Hela vägen upp kunde han utan problem. Sen stod han vid köksbänken och var nöjd med sin nya utsikt. Hjälp alltså, den här ungen får vi snart ha koppel på!

På resefronten intet nytt ännu. Vi har skrivit till skolan och frågat om ledigt för barnen, och fick svar av rektorn att hon återkommer med besked när hon pratat med respektive lärare. Det tyckte jag var ett positivt svar. Så nu håller vi tummarna för att vi får ett besked snart, och att det är ett ja. Då kan vi komma ytterligare lite närmare målet, tre härliga månader med ungefär sån sommar som den senaste veckan bjudit på. Vilken dröm!

Klätterkungen / Rosa blommor / Rosa snö / Välmatchat 1 / Välmatchat 2