Valborg utan eld

Jag har nog aldrig riktigt fattat grejen med Valborg. I Göteborg ska man titta på Cortegen – i ösregn så klart – och i Stockholm ska man titta på stora brasor. Ingetdera lockar mig så värst mycket. Särskilt eftersom det alltid är jättemycket kallare än man hade tänkt sig.

Ikväll skippar vi brasan och håller oss inne, för det är ändå sovdags för småtrollen. Här på gatan är det tydligen tradition att ha brasan på utsiktsberget. Som förälder till fyra barn kan jag bara konstatera att kombon jättestor eld och jättebranta klippor är jättedålig. Vi väntar tills barnen är stora eller det är en varm Valborg. Jag har en föraning om vilket som inträffar först.

Idag har morfar varit här igen. Vi var på Saltsjö Pir och åt lunch tillsammans och sedan åkte vi hem och bara satt och pratade en lång stund. Väldigt mysigt att hinna ses ordentligt! Vi löste en del praktiska saker kring en eventuell Australien-resa, så några pusselbitar föll på plats. Men det är många kvar också, och en del andra funderingar som vi har. Vi ska klura vidare lite till, sen hoppas jag kunna skriva lite mer om det här i bloggen.

Valborg utan eld / Gruppkram